5/2 – Det komplicerade med att drömma

Jag dagdrömmer väldigt mycket. Det har jag alltid gjort. I stort sätt varenda gammal intyg jag har från skolan innehåller meningen ”Madeleine har en tendens att fly ut genom fönstret och drömma sig bort”. Jag drömmer om en bättre värld, och ett bättre liv. Jag lever mig in i olika situationer, som att jag mentalt förbereder mig på att allt ska gå åt helvete. Jag tränar i mina drömmer inför olika situationer.

Jag drömmer om att bli regissör. Först var det sångare, sen var det musikalartist som blev till skådespelare som landade i teaterregi. Jag är så bra på det. Asså, ni anar inte. Första gången jag prövade det var det som att jag hittat helt rätt. Jag kunde se mig själv i framtiden som en stor regissör som skrämmer skiten ur de bortskämda skådespelarna. Men bredvid den här drömmen, springande i kapp, ibland till och med lite före, ligger den där jävla ångesten. Tröttheten som gör att jag knappt kan andas, jag blir andfådd av att bara leva.

Det gör att andra drömmar kommer ibland också. ”Mindre” drömmar. Jag drömmer om att kunna vakna på morgonen utan att känna ångest, och kunna sätta mig och dricka en kopp kaffe i ett morgontrött kök. Jag drömmer om en hund, som nosar in sig i min nacke och vill kasta pinne i timmar. Drömmer om ett fönster som man kan sitta i.

Och här i kommer det komplicerade med att växa upp, tycker jag. Jag måste acceptera att mina drömmar handlar mindre om mig och den jag är, och mer om mina omständigheter och min omgivning. Om jag inte hade Johan kanske jag skulle bo i London nu? Det menar jag inte att han hindrar mig från att flytta dit (han är den ovanliga sortens snubbe som skulle säga åt mig att åka på en gång) men mina drömmar handlar mindre om mig och vad jag vill för bara mig, utan vad jag vill för oss. De handlar mindre om nästa år, och mer om fem år. Det är så svårt att veta vad som är ”rätt” i detta.
Följ dina drömmar.
Visst.
Men tänk om drömmarna är helt motsägande och du inte vet hur du ska få ihop att ha ett hus på landet och en lägenhet på Odenplan, fritid och barn, satsa hårt på din karriär och hålla ihop mentalt.

Vem är jag, och vad är mina drömmar i mitt jag?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s