25/2

Jag vet inte hur det är med er, men frukost har en väldigt komplicerad plats i mitt hjärta. Det finns ju få saker som är så härliga som en helgfrukost, när du tar dig tid att äta långsamt, dricka massa gott kaffe och läsa tidningen. Det är definitivt min favoritstund på helgen.
Och sen har vi de här veckodagsfrukostarna…

Jag har sån tur att jag äter frukost på jobbet, men trots det tycker jag att det är svårt att vara så inspirerad i mina frukostvanor, så det har länge varit så att det är flingor och yoghurt som gäller, och så hinner jag bli hungrig minst fem gånger innan lunch.

Så jag bestämde mig helt enkelt för att ta tag i det, och letade efter massa recept på pinterest, och hittade ett som jag föll för – hemmagjorda McMuffins.
Jag har aldrig ätit McMuffins då jag redan var vegetarian när jag började gå ut och kanske skulle kunna vara på McDonalds den tiden de serverar frukost, men alla som har ätit dom pratar om dem som om de skulle vara en gudagåva så jag bestämde mig för att pröva att göra egna hemma.

För att kunna göra detta recept var jag dock tvungen att ha English muffins, och hur jag än letade så hittade jag inga i affären. Så jag bestämde mig för att baka egna. Detta inlägg är alltså två recept ihop slagna till ett.

Till dina english muffins behöver du

  • 3 1/2 dl mjölk
  • 2 msk honung
  • 12,5 g jäst
  • 1 liter mjöl
  • 2 tsk salt
  • 2 msk mjukt smör
  • 1 dl polenta

Börja med att värma mjölken tills den är finger varm och häll den i en stor bunke. Smula sedan i din jäst och din honung, och blanda så att de löses upp i mjölken.

Sedan ska du enligt original receptet sikta ner mjölet, men om ni som jag inte har en ”sifter” så kan ni göra som jag. Ta en dl mjöl i taget, och vispa med degkrokar tills det inte går mer och då kan ni knåda degen med händerna.

Plasta in er bunke, och låt jäsa i 45 minuter.

När degen har jäst klart så ska ni kavla den på ett bakbord som ni mjölat med ca 1 dl polenta. Sedan tar ni ett lock eller ett större glas i önskad storlek och skär ut era rundlar. Vänd brödet så att det är polenta på båda sidor.

Låt jäsa under bakduk i 45 minuter.

När era rundlar jäst färdigt så steker ni dem på låg värme i stekpannan, ca 10 minuter eller tills önskad färg är nådd.

Receptet till English muffins är från Mitt kök, och ni hittar det här.

Men  här är vi inte klara om vi ska nå McMuffins så när ni stek era bröd och låter dem stå och svalna så plockar ni fram

  • Ägg
  • Cheddar
  • Salt och peppar
  • Valfritt bacon (i orginal receptet använde de kalkon bacon.)

Sätt på ugnen på 175 grader, och plocka fram en muffinsform.

Hur många ägg samt proteinbitar ni behöver beror på hur många bröd ni har gjort. Jag gjorde nio, och tog därför nio ägg. 

Smörj er muffinsform och knäck i ett ägg i varje hål. Salta och peppra.

Sätt in äggen i ugnen i ca 8-10 min eller tills önskad konsistens är nådd.

Sen så plockar ni fram era muffins och skär dem i mitten, och lägger på en skiva bacon, cheddar och er äggbit.

Pressa ihop och lägg i en fryspåse, som ni tömmer på luft. För att värma sen på morgonen lägger ni dem i mikron på hög värme i ca 1-2 minuter, och vips så har ni en alldeles egen McMuffins hemma.

Jag åt en i morse och höll mig mätt ända in på lunchen. Väldigt enkelt att ta med sig och förvara då de inte tar så mycket plats.

De här receptet kommer här ifrån.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s